Dzisiaj jest: 8.5.2024, imieniny: Kornela, Lizy, Stanisława

Dwór Admirała sp. z o.o. w upadłości likwidacyjnej

Dodano: 8 lat temu Czytane: 510

SPRZEDAŻ OBIEKTU HOTELOWO – RESTAURACYJNEGO W STRASZYNIE

PRZETARG NA SPRZEDAŻ OBIEKTU HOTELOWO – RESTAURACYJNEGO W STRASZYNIE

Syndyk masy upadłości spółki „Dwór Admirała” sp. z o.o. w upadłości likwidacyjnej, w trybie art. 320 puin ogłasza przetarg ofertowy na sprzedaż prawa własności nieruchomości położonej w Straszynie gm. Pruszcz Gdański przy ul. Objazdowej 8 stanowiącej działkę niezabudowaną nr 292/20 o powierzchni 1.729 m2 objętą księgą wieczystą nr GD1G/00097308/8, działkę nr 292/13 o powierzchni 2.506 m2 objętą księgą wieczystą nr GD1G/00056669/7, która zabudowana jest budynkiem hotelowo – restauracyjnym o powierzchni całkowitej 2.450,65 m2 wraz z wyposażeniem obiektu.
 
Cena wywoławcza wynosi 2.337.695,00 zł netto plus należny podatek VAT w stawce obowiązującej
 w chwili podpisania umowy sprzedaży.

Regulamin przetargu dostępny jest w biurze Syndyka w Gdańsku przy ul. Jaśminowy Stok 6A.
Szczegółowe informacje nt. regulaminu przetargu oraz ogólne informacje nt. przedmiotu przetargu można uzyskać drogą poczty elektronicznej biuro@syndykgdansk.pl lub pod nr telefonu 608-779-183.
Każdy oferent ma obowiązek zapoznania się z regulaminem przetargu.
 
 
Specyfikacja budynku hotelowo – restauracyjnego

Budynek hotelowo – restauracyjny to obiekt jedno, a w części dwukondygnacyjny, z poddaszem użytkowym, w pełni podpiwniczony. Budynek składa się z trzech części funkcjonalnych:
a) skrzydło zachodnie (kondygnacja parteru) – sala restauracyjna (klimatyzowana, powierzchnia 229,58 m2) i zaplecze kuchenne (kuchnia z przygotowalnią, pomieszczenie zmywalni, pomieszczenie przygotowania garmażu),
b) poddasze – sala konferencyjna (powierzchnia 238,36 m2), hall i sanitariaty (męski i damski) oraz pomieszczenia mieszkalne właścicieli hotelu (powierzchnia 121,06 m2),
c) część centralna na parterze – recepcja, bar, pomieszczenie biurowe, natomiast poddasze - pokoje hotelowe.
d) skrzydło wschodnie budynku składa się z trzech kondygnacji (w tym poddasza) i stanowi je łącznie 30 pokoi hotelowych, które obejmują 49 miejsc noclegowych i są to:
  • na parterze: 5 pokoi 2 – osobowych z natryskami i wc, apartament 2 – pokojowy z łazienką,
  • na I piętrze: 8 pokoi 1 – osobowych z natryskami i wc, 6 pokoi 2 osobowych z natryskami i wc, apartament 2 – pokojowy z łazienką,
  • na poddaszu: 8 pokoi 2 – osobowych z natryskami i wc, 1 pokój 1 osobowy z natryskami i wc.
Podpiwniczenie obejmuje pomieszczenia gospodarczo – magazynowe (kotłownia, szatnia, toalety, liczne pomieszczenia gospodarcze, magazynowe, chłodnie). Pomieszczenia w znacznej mierze w stanie surowym i wymagają wykończenia do użytkowania.
Powierzchnia użytkowa wynosi 2.450,65 m2, w tym:
  • podpiwniczenie: 739,79 m2,
  • parter: 741,98 m2,
  • I piętro: 741,75 m2,
  • poddasze: 227,13 m2.

Zapisz się do newslettera:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.